«Газпром» стимулює зростання цін на газ в Європі

Поділитися:

Компанія «Газпром» вибрала свою стратегію для того, щоб стимулювати ріст цін на газ в європейських країнах. Замість того, щоб забронювати додаткові потужності для транзиту та збільшити поставки, тим самим задовольнивши попит, російський монополіст ринку вибрав інший шлях. Залишивши рівень поставок на місці, компанія планує тільки підвищувати ціну на газ. Таку інформацію оприлюднили в компанії «Оператор ГТС України».

На цей момент ОГТСУ надає додаткові потужності для транзиту — близько 15 кубометрів на добу. Це відбувається протягом березня і квітня. Російській стороні було запропоновано забронювати їх, проте в «Газпромі» відповіли, що зацікавленість в цьому не мають. Тим часом попит на газ в Європі є, і він постійно зростає. Ціна на зараз становить 22 євро за МВт-год.

Раніше повідомлялося, що Вітренко заявив про можливі нові позови до «Газпрому». В якості однієї з претензій, які будуть пред’явлені російському компанії, Вітренко назвав неможливість купівлі газу у незалежних російських постачальників. «Газпром» — монополіст на російському ринку, внаслідок цього складається ситуація, яка невигідна Україні.

Також ми писали й про те, що «Газпром» заявив, що не переглядатиме контракти з Україною щодо газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу