“ГарПок” програв суд виробникам “зеленої” енергетики

Поділитися:

Держпідприємство “Гарантований покупець” програло в апеляції виробникам електроенергії. Суд відхилив апеляційну скаргу “Гарпоку”, який повинен сплатити понад 100 млн гривень заборгованості за зеленим тарифом “Вінницької птахофабриці”. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Крім того, суд задовольнив клопотання птахофабрики і звільнив підприємство від сплати 8,3 млн гривень штрафних санкцій. Однак, попереднє рішення суду про стягнення з компанії понад 93 млн гривень, залишив без змін.

За даними держреєстру, кінцевий бенефіціар птахофабрики бізнесмен Юрій Косюк.

Слід зазначити, що в ході судового процесу “ГарПок” повідомив, що повністю розрахувався за електроенергію березня минулого року, а також 15,5 мільйона за електроенергію за наступний місяць.

Напередодні, “Гарпок” програв ще одну справу. Так, Північний апеляційний суд залишив без змін рішення про стягнення з держпідприємства майже 7,5 мільйона гривень заборгованості за зеленим тарифом на користь компанії “Гідропауер”. Крім того, суди першої інстанції вирішили, що “Гарпок” повинен виплатити виробникам зеленої енергетики 770 млн гривень компенсацій.

Нагадаємо, що держпідприємство «Гарантований покупець» виставить на аукціон «зелену» електроенергію на поставку в серпні поточного року. Як йдеться на сайті компанії, аукціон планують провести 11 травня на «Українській енергетичній біржі».

Раніше повідомлялося, що держпідприємство «Гарантований покупець» відзвітувало про закупівлі в першому кварталі поточного року. Мова про так званої зеленої електроенергії – тієї, що отримана з відновлюваних джерел. У цифрах закупівлі виглядають так: 2,281 млн МВт-год, що на 143 тисячі МВт-год перевищує показник за 1 квартал 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу