Французи заявили про падіння експорту зброї

Поділитися:

На понад 40% упав торік експорт французької зброї через пандемію коронавірусу. Про таке йдеться у звіті уряду країни, інформує телеканал “Перший Діловий“.

За офіційними даними, 2020-го Париж отримав від продажу менше 5-ти мільярдів євро – супроти понад 8-ми роком раніше. Усе – через неможливість виконувати міжнародні контракти, кажуть експерти. А ще – відсутність умов для проведення форумів і підписання нових домовленостей.

Утім, додають у Єлисейському палаці, падіння оборонних доходів – явище тимчасове. Адже попередній рік, 2019-й, був для французького експорту вкрай успішним. І вперше за 30-ть років Франція опинилися у топ-3 світових експортерів зброї, одразу після Сполучених Штатів і Росії. Тож нині Париж розраховує втриматися в трійці лідерів. Навіть за умов пандемії Франція продовжує шукати нові ринки збуту. Так, торік уклали договори на продаж нових літаків «Рафаль» Єгипту, Греції та Хорватії. А найбільшими покупцями французької зброї та супутніх товарів залишаються Саудівська Аравія, Сполучені Штати та Марокко.

Нагадаємо, на Харківщині заблоковано діяльність міжрегіональної злочинної групи, котра нелегально поставляла значні партії військового обладнання до Росії (авіаційне, танкобудівне і радіоелектронне). Як інформує пресслужба Служби безпеки, контррозвідникам СБУ вдалося припинити спробу чергового незаконного постачання партії таких товарів на понад 100 тисяч доларів.

Також ми писали, що влада Великої Британії скасує ліміт кількості ядерних боєголовок Trident. За інформацією видання The Guardian, сьогодні це оголосить прем’єр країни Борис Джонсон.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу