Фонд гарантування вкладів знову продає кредити пулами

Поділитися:

Фонд гарантування вкладів знову відновив продаж пул активів ряду неплатоспроможних організацій. На цей раз предметом торгу стали активи банків “Фінанси та кредит” і Дельта Банку, як повідомляється на офіційному сайті Фонду.

Повідомляється, що активи були виставлені в рамках аукціону американського торгового майданчика The Debt Exchange Inc. Стартова ціна за лот – 1,66 млрд грн.

Самі торги проходять по загальноприйнятій практиці голландських аукціонів, які передбачають зниження початкової вартості лота.

Як відзвітувала прес-служба Фонду, станом на 16 липня до переліку пулу приєдналися дев’ять кредитів юридичних осіб з простроченням по виплатах в чотири роки.

На даний момент велика частина з даних кредитів є предметом розгляду в судових органах України. Також деякі кредити пов’язані борговими зобов’язаннями з національним регулятором.

Загальна вартість боргу оцінюється в Фонді на 8,8 млрд грн.

На даний момент залишається питанням, наскільки прозорими є аукціони з реалізації майна збанкрутілих банків від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Варто згадати, що буквально у вівторок, 17 березня, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив ліквідацію неплатоспроможного київського Фортуна-банку.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила