Фонд гарантування вкладів не підтримав вимоги російського банку

Поділитися:

Господарський суд Києва розглядає справу за позовом російського банку ВТБ до ліквідатора ВТБ Банку про зобов’язання визнати кредиторські вимоги позивача та внести зміни до реєстру кредиторів ВТБ Банку.

Як стало відомо, представник Фонду гарантування виступив проти задоволення позовних вимог, посилаючись на те, що їх визнання в цьому випадку здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Таким чином, Фонд припиняє приймання вимог кредиторів після закінчення 30 днів з дня опублікування відомостей про ліквідацію банку.

Також в ФГВФО відзначили, що вимоги, не включені до реєстру акцентованих вимог кредиторів, не підлягають задоволенню і вважаються погашеними. Сума претензій російського ВТБ в ФГВФО поки не називається.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав процес виплачування коштів вкладникам «ВТБ Банку», який знаходиться на стадії ліквідації. Повідомляється, що виплати проводяться по першій частині списку вкладників, в яку не ввійшли карткові рахунки до отримання в повному обсязі інформації про операції платіжної системи.

Раніше повідомлялося, що Україна збирається внести поправки в законодавство і надати Фонду гарантування вкладів фізосіб права (ФГВФО) на судове врегулювання з пов’язаними з банкрутством особами. Таким чином уряд має намір домогтися прогресу в зниженні вартості банкрутства банків для держави.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу