Фонд держмайна готовий продавати «Укрспирт»

Поділитися:

У Фонді держмайна зробили заяву про те, що готові продавати об’єкти «Укрспирту». 12 з них вже обстежені та підготовлені, а документацію передано до Фонду.

Таку заяву зробив Дмитро Сенниченко, голова Фонду. Він також зазначив, що всі аукціони повинні бути максимально прозорими — це передбачає перший етап приватизації держпідприємства, яке тривалий час було монополістом на ринку виробництва спирту в Україні.

На початок серпня підготовлений для початку приватизаційного процесу 41 об’єкт. Потенційні інвестори в сегменті виробництва спирту — це не тільки ті виробники, які працюють у сфері харчових спиртів, а й інші — фармкомпанії, виробники палива, агрокомпанії — всі зацікавлені в переробці власного продукту.

Однією з головних умов для успішного процесу приватизації активів у цій сфері є затвердження урядом країни Програми реформування та розвитку спиртової галузі.

Раніше повідомлялося про те, що за перше півріччя 2020 року держпідприємство «Укрспирт» отримало 21 млн грн. чистого прибутку.

Також ми писали про те, що падає прибуток державних банків. Це пов’язують і з пандемією коронавірусу, і з суто фінансовими причинами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу