Fitch дало свій прогноз відносно вартості газу

Поділитися:

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings представило свій новий рейтинг щодо ціни на газ. Про це свідчать дані відомства.

Важливо сказати, що прогноз був складений відповідно до підвищення вартості газу від початку поточного року, а також на тлі відновлення попиту на газ і проблем з ланцюжками постачання.

Там кажуть про підвищені очікування стосовно вартісних орієнтирів на європейського газовому хабі TTF. З урахуванням того, що зараз запаси газу в сховищах Європи значно нижчі рівнів кінця серпня 2019 го і 2020 років – в майбутньому ціна на газ буде рости.

«Очікується, що деякі з цих проблем збережуться і в 2022 році, і тому ми також підвищили наші оцінки на наступний рік. Проте оцінки вартості газу в 2022 році набагато нижче рівнів 2021 року, оскільки ми очікуємо, що погодні умови нормалізуються і «Газпром» дещо збільшить свій експорт», – кажуть експерти.

Нагадаємо, що в Україні від початку вересня місяця тисячі українців змушені шукати для себе нового постачальника газу в зв’язку зі збоями в роботі ТОВ «Полтавагаз збут». Про це повідомляє НАК «Нафтогаз» України.

За даними відомства, з 1 вересня ТОВ «Полтавагаз збут» припинив постачання газу українцям.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу