ФГВ почав виплати вкладникам банку «Аркада»

Поділитися:

У прес-службі Фонду гарантування вкладів заявили, що відомство починає виплати коштів вкладникам АТ АКБ “Аркада”.

Відомо, що з 29 вересня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює відшкодування коштів вкладникам банку “Аркада” за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення і за договорами банківського рахунку в межах 200 тисяч гривень.

Слід зазначити, що відшкодування коштів вкладникам проходить через відділення банків-агентів Фонду, які підключені до Автоматизованої системи виплат Фонду.

Нагадаємо, що в прес-службі Національного банку України повідомили про те, що держрегулятор відкликає банківську ліцензію та ліквідує банк «Аркада». Таке рішення в НБУ прийняли за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Відомо, що в серпні правління НБУ вирішило віднести банк до категорії проблемних і ввести особливий режим контролю за його діяльністю, а 25 серпня – до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50% від мінімального встановленого рівня.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів повідомили про те, що п’ятий апеляційний адмінсуд залишив без задоволення апеляційну скаргу Фонду гарантування по виплаті недержавному пенсійному фонду майже 30,5 млн грн, які знаходяться на депозитних рахунках неплатоспроможного Імексбанку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу