Фермери просять в уряду овочесховища для картоплі

Поділитися:

Українська асоціація виробників картоплі просить побудувати нові сховища для картоплі.

У вівторок, 26 травня, Асоціація звернулася до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства з проханням створити робочу групу, щоб розробити на 2021-2024 роки механізм державної допомоги сільському господарству.

На їхню думку уряд повинен частково компенсувати будівництво овочесховищ і установку устаткування з доопрацювання продукції та зрошенню на полях.

Як повідомляє “ПроАгро Груп”, без мережі доступних переробних і зберігають потужностей, фермерство в Україні залишатиметься в зоні високого ризику, вважають фахівці. Адже обсяги виробленої агропродукції в сегменті середніх і малих агропідприємств будуть рости.

Зберігати великі обсяги непроданого врожаю у селян чи ні можливості, або це занадто дорого. Більшість малих і середніх фермерів – близько 70-80% – відразу продають свій врожай на продовольчих ринках. Після закриття їх на карантин через пандемію коронавируса підприємці втратили як мінімум основний або взагалі єдиний канал збуту. Фермерським господарствам потрібна кооперація для організації доступною переробки, сортування та зберігання вирощеної агропродукції. Зараз така кооперація в Україні відсутня, – йдеться у зверненні Асоціації.

Нагадаємо, Україна вперше за історію незалежності почала імпортувати з країн Євросоюзу картопля. Про поставки продукції вже заявили Франція, Бельгія і Нідерланди.

Керівник Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова заявила, що не пам’ятає такої ситуації, навіть у часів СРСР. Як пояснили в асоціації – все через карантин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу