«Енергоатом» закупить деталі для АЕС у росіян

Поділитися:

В системі ProZorro повідомили, що ДП “НАЕК” Енергоатом “на днях оголосило відкриті торги на поставку запчастин до дизель-генераторів Запорізької АЕС очікуваною вартістю 50,44 млн грн.

Відомо, що в компанії хочуть купити запчастини до двигунів 78Г дизель-генераторів АСД-5600. При цьому вони виділили металовироби із загального обсягу запчастин в окремий лот очікуваною вартістю 401 тис. Грн. Виробником цих дизелів, які з часів СРСР використовують в якості резервної електростанції на випадок раптового знеструмлення на більшості АЕС України, виробляв збанкрутілий 2000 року петербурзький завод “Російський дизель”.

Так, переможець торгів буде поставляти товар партіями: в квітні, червні, липні та жовтні 2021 року. Тендерні пропозиції будуть приймати до 16 грудня 2020 року, дата аукціону ще не відома.

Слід зазначити, що адмінколегія АМКУ 2 листопада зобов’язала “Енергоатом” скасувати оголошену в жовтні переговорну процедуру щодо таких запчастин для ЗАЕС на 3,47 млн ​​євро, або 115,18 млн грн. Їх постачальником вибрали ISG Supply OÜ (Естонія) з продукцією АТ “Машинобудівна корпорація” Дизель-Енерго “(Росія). Однак компанія-суперник Inkla Trading & Engineering GmbH (Австрія) з продукцією ТОВ” Кінгісеппському машинобудівний завод “(” КМЗ “, Росія ) довела, що її відхилили неправомірно.

Нагадаємо, що ДП «НАЕК« Енергоатом »звинуватило Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в порушенні графіка функціонування українських АЕС. Як підсумок, в державі спостерігається зниження рівня атомної генерації, як йдеться у заяві підприємства.

Раніше повідомлялося, що не пізніше 25 листопада в «Енергоатомі» планують включити другий енергоблок Запорізької АЕС після ремонту. І хоча поки енергоблок вже готовий до набору параметрів і підключенню до мережі, щоб він почав працювати, необхідно дозвіл від Держатомрегулювання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу