“Енергоатом” недоотримав свої гроші

Поділитися:

“Енергоатом” звинуватив “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” у невиконанні контракту. Кажуть, що від початку року за передоплату у 245 мільйонів гривень ГЗК поставив продукції лише на половину суми. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Йдеться про 1000 тонн уранового оксидного концентрату. При цьому, місячний фонд зарплати комбінату становить близько 110 мільйонів гривень.

Тож, як переконують в Енергоатомі, їхнього авансу вистачає на виплати працівникам не тільки за січень, але і за лютий.

Загалом торік Енергоатом авансом сплатив понад 3 мільярди гривень – за більш ніж 900 тонн концентрату. Але отримав – лише 650 тонн – на 2 мільярди 290 мільйонів гривень.

Зазначимо, 7 грудня Східний ГЗК оголосив про простій. Відновило роботу підприємство з 12 січня. Торік попередній очільник Міненерго Юрій Бойко розглядав можливість передачі ГЗК в управління Енергоатому.

Тоді ж у відомстві заявили про затримку платежів з боку Енергоатому за урановий концентрат – 8,5 мільярдів гривень. Там – претензій про невчасні розрахунки не визнали.

Нагадаємо, що частину залізничної колії в зоні відчуження «Укрзалізниця» передасть «Енергоатому». Йдеться про ділянку від станції Вілбча до станції Янів.

Її компанія збирається відновити, а поруч – прокласти нову. Досі ремонтом шляхів займалася компанія «Укренергомонтаж».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу