«Електроважмаш» встановив рекорд з податкових боргів

Поділитися:

Причиною арешту рахунків харківського «Електроважмашу» став позов до Господарського суду Харківської області. Подала позов компанія «Юнікон» — постачальник заводу, який недоотримав свої майже 5 млн гривень. Відомо також, що «Електроважмашем» на цей момент керує призначений Фондом держмайна Віктор Бусько.

Крім цього боргу у підприємства є й інші. Експерти називають цифру близько 20 млн гривень — такий борг був приводом для арешту рахунків не так давно. Всього ж існує не менше двох десятків позовних заяв, в яких постачальники і партнери вимагають стягнути борги в їх користь з підприємства «Електроважмаш».

За наявною інформацією на середину листопада борги заводу перевищили 2,1 млн гривень.

Раніше повідомлялося про те, що у збитках заводу «Електроважмаш» буде розбиратися суд. Написаний і відправлений до суду обвинувальний акт, в якому фігурують 13,7 млн ​​гривень збитків, які були нанесені держпідприємству «Електроважмаш». Зокрема, в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі (САП) повідомили про передачу справи до суду. Всім фігурантам справи інкримінуються злочини, які передбачені за ч. 2 статті 364 КК України.

Також ми писали й про те, що «Електроважмаш» став найбільш збитковим держпідприємством.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу