Експерти фіксують кризу на ринку нерухомості

Поділитися:
Через низьку купівельну спроможність населення, нестабільності в країні і зовнішніх чинників на ринку нерухомості настає криза. Крім цього, експерти вважають, що причиною зниження попиту на нерухомість став спад економіки, в цілому, коли національна валюта має шанс на девальвацію.

Ціни на нерухомість будуть рости. Той, хто захоче продати своє житло, змушений буде йти на поступки перед покупцем, чекати вигідну угоду не вийде. Найдорожча нерухомість збережеться в Києві, і тут, звичайно ж, зниження цін варто очікувати в останню чергу. У цьому регіоні найбільша економічна активність, люди завжди будуть їхати на роботу до столиці, тому поточна середня вартість квадратного метра квартири в діапазоні 1250 доларів, ймовірно, збережеться “, – пояснюють економісти.

Відомо, що ряд народних депутатів зареєстрували законопроект, який, за їхніми словами, скоротить рівень тіньового ринку нерухомості в Україні.

Якщо в ВР закон приймуть, то інформацію про кожного будинку потрібно буде вносити в єдину базу, причому це завдання лягає на плечі ріелторів. Легально продати або купити нерухомість без зазначеної процедури вже не вийде, а порушників закону чекають штрафи, причому як покупця, так і продавця.

Раніше повідомлялося, що весняний локдаун і пандемія коронавірусу в світі матимуть наслідки і для однієї з найважливіших галузей в Україні – будівельної.

Згідно з прогнозами аналітиків, столичний девелоперський ринок ризикував відновлюватися після викликаного локдауном шоку мінімум до кінця року. Однак реальність виявилася більш оптимістичною – ринок почав приходити до тями набагато раніше. Експерти вважають, що з огляду на економічні наслідки для країни, 20-30% продажів ринок в загальній масі все-таки втратить.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект № 3618 про ріелторську діяльність в Україні. Таким чином парламентаріям пропонують вивести ринок ріелторських послуг з тіні.

Надання ріелторських послуг забезпечується в 90% всіх договорів купівлі-продажу, оренди об’єктів нерухомості. Однак, чинне законодавство не містить спеціальних норм з регулювання даної сфери.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу