Експерти дали поради, в чому зберігати заощадження

Поділитися:

Економічні експерти заявляють, що українцям слід тримати свої кошти в іноземній валюті, так як курс гривні буде опускатися найближчим часом.

“Гривня буде опускатися, тому якщо ви, наприклад, зараз можете трошки притримати свої заощадження в іноземній валюті, то через місяць ви виграєте, через два ще більше виграєте. В будь-якому випадку. Що стосується інфляції, ми з вами говоримо, що щось може подорожчати – нічого не буде дорожчати, крім продуктів, – вони будуть більш-менш ще. Плюс комунальні послуги. Комунальні послуги взагалі на першому місці. Але це ж треба за місяць ці витрати провести, тому вам потрібно зараз, все-таки вигідно якийсь час потримати валюту, якщо у вас зараз немає ніяких витрат у гривні “, – повідомляють економісти

За словами фахівців, займатися інвестиціями зараз теж не вигідно.

“Минулого року, ще на початку цього, хтось вкладав в ОВДП. В принципі, дуже вигідне вкладення було. Зараз, в принципі, вже ті, хто хотів, вони або квартири купили, бо в той час інвестиції йшли саме в квартири, і щось ще купили. Тобто, зараз, ось такі от інвестиційні речі – не особливо то й вигідні. Тому багато хто зараз, відверто кажучи, просто гроші тримають у валюті “, – додав експерт.

Нагадаємо, що Україна стала менш привабливою для інвесторів в порівнянні з першим півріччям 2019 року. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

За даними відомства, якщо за перші шість місяців поточного року країна залучила близько 163,78 млрд грн капіталу, то в аналогічний період минулого року в країну зайшло інвестицій на 30% більше.

Раніше повідомлялося, про те, що гривня девальвує до 29-30 грн. за 1 долар, каже Олександр Мартиненко, керівник підрозділу ICU з фінансового аналізу корпорацій. Він упевнений також в тому, що в поточному році процес не зупиниться, а в 2021 він продовжиться. До кінця наступного року 1 долар буде коштувати від 29,5 до 30,5 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу