Екс-власники «Приватбанку» заплатять ще 1 млн фунтів стерлінгів за рішенням суду

Поділитися:

Колишні власники фінустанови “ПриватБанк” Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов до 15 березня мусять виплатити додатковий 1 мільйон фунтів стерлінгів на користь банку.

Таке рішення ухвалив Суд в Англії, задовольнивши клопотання “Приватбанку” щодо додаткового платежу в рахунок відшкодування витрат фінустанови.

За інформацією пресслужби банку, загалом обсяг виплачених коштів “Приватбанку” відповідачами з відсотками сягнув понад 12 млн фунтів стерлінгів.

Відповідачі також мусять компенсувати витрати “ПриватБанку” у 35 тисяч фунтів стерлінгів, у зв’язку з поданням відповідного клопотання.

Позов проти колишніх власників було подано через рік після того, як “Приватбанк” перейшов у власність держави. Банку вдалося домогтися замороження активів ексакціонерів на понад 2,5 млрд доларів.

“ПриватБанк” націоналізували у 2016-му. Фінустанова прагне повернути виведені ексвласниками фінанси у 3,75 млрд доларів. “ПриватБанк” судиться у низці країн із Коломойським та Боголюбовим, зокрема, у Великій Британії, Сполучених Штатах, Ізраїлі і в Україні.

Нагадаємо, державний “Приватбанк” за підсумками минулого року скоротив чистий прибуток з понад 32,5 мільярдів до 25,3 мільярдів гривень.

Раніше ми писали про те, що в «Приватбанку» очікуються зміни. Йдеться про вибори нового очільника правління фінустанови.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу