Економісти попередили про зростання безробіття

Поділитися:

Українські економісти засумнівалися в актуальному прогнозі Національного банку України щодо подальшого рівня безробіття всередині країни. Фахівці вважають, що кількість безробітних буде в рази перевищувати очікувану статистику.

Відзначимо, що в своїй останній доповіді НБУ передбачив рівень безробіття на позначці 10% до кінця поточного року. Однак українські фахівці відкрито заявляють ЗМІ про те, що цифра швидше за все буде в два рази перевищувати очікування.

Вони вважають, що якщо взяти до уваги не тільки ті звільнення, які були реалізовані згідно з усіма юридичними нормами з боку роботодавця і працівника, а додатково врахувати приховане безробіття і статистику тіньового ринку, то показники будуть сильно відрізнятися від прогнозу НБУ.

Також фахівці вважають, що поточний карантин і звільнення завдали непоправної шкоди вітчизняній економіці, і надалі країна витратить не один рік на те, щоб хоч якось налагодити ситуацію.

Нагадаємо, що, на момент початку 2020 року показник безробіття вже становив 9%, тому до кінця року підвищення всього лише на один відсоток, буде малоймовірним.

Якщо співвіднести статистику Міжнародної організації праці щодо кількості безробітних, згідно з якою при розрахунку на 1,5-1,7 млн ​​осіб відсоток безробіття становить 9%, то з урахуванням 3 млн безробітних – це значення може коливатися в 15-18 відсотках.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу