Економічними злочинами поки займеться ДФС

Поділитися:

Протягом піврічного перехідного періоду ДФС продовжить діяльність з розслідування економічних злочинів. Про це повідомив глава Державної фіскальної служби України на зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

Чиновник заявив, що така необхідність обумовлена ​​декількома найважливішими факторами.

Перший – процедурний. Протягом перших двох місяців роботи Бюро Економічної Безпеки, відбуватиметься передача процесуальних повноважень від Державної фіскальної служби в БЕБ за рішенням прокуратури.

Другий – набір службовців, який буде здійснюватися на підставі результатів конкурсу.

Третій фактор – необхідність створення матеріальної бази Бюро, а саме: підбір відповідного приміщення, придбання обладнання, створення інфраструктури.

При цьому представники бізнесу побоюються, що в перехідний період до повного запуску БЕБ, відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу, розслідуванням економічних злочинів буде займатися 4 структури:

  • власне створюване Бюро,
  • Національна Поліція,
  • ДФС,
  • СБУ.

Відповідно до думки бізнесменів, це може становити загрозу у вигляді посилення тиску на бізнес.

Крім того, члени Європейської Бізнес Асоціації відзначили значний прогрес у боротьбі з корупцією в рядах УКРІНФОРМ. Так, за наявними даними, замінені 70% керівників УКРІНФОРМ регіонального рівня.

Нагадаємо, що в Державній фіскальної службі України розповіли подробиці щодо старту роботи Бюро економічної безпеки України. Про це повідомив глава відомства в рамках зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України виділив близько 600 млн гривень бюджетних коштів на видатки для так званого Бюро економічної безпеки (БЕБ). Про це повідомляє прем’єр-міністр України на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу