«ДТЕК не виконує своїх зобов’язань щодо модернізації обладнання за рахунок RAB-тарифів» – Руслан Ригованов

Поділитися:

RAB тариф оплачує споживач, ДТЕК покращує інфраструктуру, але мало того, що не виконує в повному обсязі інвестиційні зобов’язання. Так ще й бере до уваги місцезнаходження своїх підприємств.

RAB-тариф мав створити умови для модернізації застарілих енергосистем, але з огляду на те, що енергосистеми практично монополізовані, тарифи, які лягають додатковим навантаженням на громадян України та українські підприємства, дозволяють створювати додатковий прибуток корпорації ДТЕК.

Цікавим є вибірковість модернізації. Ремонти ліній електропередач здійснюються або в районах присутності діючих підприємств ДТЕК та СКМ, або з урахуванням майбутньої приватизації. Це підтверджується черговим тендером, який зараз оголосила компанія АТ «ДТЕК «Донецькі електромережі» на реконструкцію ліній електропередач ПЛ 110 кВ за напрямом Курахівська ТЕЦ – Вугледар.
З високою ймовірністю можна припустити, що найближчим часом шахти Южнодонбаська 1 і Южнодонбаська 3, розташовані в Вугледарі, які вже розглядалися раніше як можливі придбання, потраплять на орбіту впливу компанії ДТЕК.

Таким чином, окрім отримання додаткового доходу від економічно необґрунтованих RAB- тарифів, компанія ДТЕК за рахунок громадян України, у тому числі мешканців багатостраждальної Донецької області, покращує власну інфраструктуру.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу