До України прийшов пташиний грип

Поділитися:

Епідемія пташиного грипу вразила 13 держав Європейського Союзу. Нарешті пташина хвороба досягла й нашої країни, спричинивши негативні наслідки для аграріїв. Про це у соцмережі написала голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька.

Про подробиці голова Держпродспоживслужби повідомила наступне:

«На превеликий жаль, хвиля «пташиного грипу», яка котиться Європою, де він виявлений в 13 країнах ЄС, дійшла і до України. На початку місяця цю хворобу виявили в Миколаївській області. Сьогодні з самого ранку (субота, 9 січня – Ред.) надійшла інформація про можливе захворювання птиці на півночі Київської області».

Магалецька зазначила, що ця ситуація серйозно відбивається на експорті продуктів птахівництва з України. Саудівська Аравія, Молдова, Ізраїль і ОАЕ вже почали імпортувати українську продукцію з обмеженнями, уникаючи імпорту із зараженої зони. Гонконг, Білорусь, Казахстан обмежили імпорт з Миколаївської області. При цьому ЄС, Сінгапур, Марокко, Туніс і Японія обмежили імпорт продукції птахівництва з території усієї України.

Нагадаємо, спалах пташиного грипу у Миколаївській області став причиною того, що закордонні торговельні партнери нашої країни тимчасово обмежили ввезення курятини українського виробництва.

Також раніше ми написали про те, що в офісі Президента заявили, що на європейському ринку українські курятина, мед і масло дійсно конкурентоспроможні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу