Держенергоефективності розробляє нову програму

Поділитися:

Сьогодні, десятого жовтня на засіданні Держенергоефективності шукали шляхи якнайшвидшого впровадження в нашій країні системи гарантії походження енергії з надійних джерел, які можна відновити.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності України. Повідомляється, що робоча група агентства працювала в режимі онлайн.

Учасники засідання згадали, що в Європі споживачам енергії надаються гарантії її походження з надійних, заповнюваних джерел. Тобто споживачі використовують “чисту” енергію і знають про це.

А гарантії походження якраз і підтверджують, що споживачам надана “чиста” енергія. Це вкрай важливо, наприклад, при виробництві продукції для експорту в країни ЄС, де заплановано введення податку на імпортовану  продукцію, в якій міститься углерод, відзначили учасники засідання.

Учасники засідання наголосили на важливості гарантій походження биометана. Тоггда перед нашою країною відкриються широкі перспективи його експорту в європейські країни.

Інша справа, що Україна поки що не має системи надання гарантій походження енергії, яку мають наші європейські партнери. І перед нами зараз стоїть завдання в найкоротші терміни таку систему запровадити, підкреслив тимчасовий голова Держенергоефективності Костянтин Гура.

Нагадаємо, про можливість заощадити більше 35 млрд кубометрів газу в Україні розповів заступник голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко. Йдеться про те, щоб активно використовувати так звані енергетичні рослини, а також биометан.

Також ми писали про те, що на даний час в Україні почали вирощувати так звані енергетичні рослини – це тополя, верба, міскантус.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу