Держава проведе конкурс на кредитора Одеського припортового заводу

Поділитися:

Сьогодні пройде новий конкурс по вибору кредитора для Одеського припортового заводу. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Це вже другий тур, хоча відкритої інформації про це на сайті Фонду держмайна немає, – кажуть в експертному середовищі. І додають: знайти кредитора для найбільшого хімічного підприємства Фонд держмайна намагався весь минулий рік. І всі спроби кожен раз зі скандалом провалювалися – то за збігом обставин, або з огляду на чиїсь інтереси. Тому що спочатку конкурс повинен був відбутися до кінця минулого року, потім у січні, але в підсумку вийшли на фініш тільки зараз. І вже на першому етапі можна побачити ознаки змови.

Тому половина претендентів на надання кредиту ОПЗ були дискваліфіковані, зокрема: компанія Галнафтогаз і навіть “Укрнафтобуріння” Ігоря Коломойського. Все для того, переконані експерти, щоб пролобіювати інтереси компанії “Агрогазтрейдінг”, яка намагається стати кредитором одеського заводу не вперше.

Спроби помітні ще з 2015 року, коли Фонд держмайна очолював Ігор Білоус. Стати кредитом для ОПЗ – компанії вигідно. Адже тільки минулого року Агрогазтрейдінг заробила на ОПЗ 44 мільйони доларів чистого прибутку. При цьому сам завод за останні роки тільки збільшує збитки – в 2020 був в мінусі на більш ніж 1 млрд, наростивши збитки тільки за рік в 16,5 разів.

Нагадаємо, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Укртрансгаз» подало до Господарського суду Одеської області позов щодо Відкритого акціонерного товариства «Одеський припортовий завод». Про це йдеться в рішенні суду.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України оприлюднили інформацію про зовнішню заборгованість українських підприємств. За цими даними, загальний борг приватного сектора в кінці четвертого кварталу минулого року склав 44 млрд 459 млн доларів, не рахуючи єврооблігації і кредити, надані під гарантію уряду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу