Депутати розблокували кредит від Польщі

Поділитися:

Новий закон, необхідний для отримання кредиту від Польщі на облаштування кордону і ряд інших проектів, був прийнятий депутатами Верховної Ради.

Відомо, що відповідний законопроект №3039а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість за окремими операціями на період реалізації Договору між урядом України та урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги та інших питань державного боргу» підтримали в другому читанні 304 народних депутати.

Так, новий закон доповнює Податковий кодекс новим пунктом. Згідно з цим нововведенню тимчасово за нульовою ставкою оподатковуються операції з постачання товарів / послуг на митну територію України, які здійснюються безпосередньо виконавцями, зареєстрованими в Республіці Польща, і їх представництвами, зареєстрованими на митній території України, відповідно до контрактів, укладених на виконання Договору з замовниками проектів по розвитку і облаштування підрозділів охорони державного кордону, міжнародних автомобільних пунктів пропуску, проектів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг західного регіону.

Нагадаємо, що українські підприємці хочуть змін в Податковому кодексі України. Заради цього українці навіть готові організувати так званий «Податковий майдан».

Відомо, що представники бізнесу хочуть домогтися від влади можливості вільного ведення звітності та поновлення права платників єдиного податку не застосовувати РРО.

Раніше повідомлялося, Україна уклала з Польщею Меморандум про наміри співпрацювати в розвитку транспортного коридору: важливий стратегічний об’єкт буде з’єднувати території між Гданськом і українськими портами в акваторії Чорного моря.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу