Депутати хочуть повернути спецрежим ПДВ для аграріїв

Поділитися:

Лише повернувши режим ПДВ, можна відійти від  корупції в аграрному секторі. Так вважає народний депутат, член аграрного комітету Микола Кучер.

За його словами, цей режим раніше працював на автоматі: заплатив ПДВ, отримав рахунок,  автоматично отримав назад ці кошти і витратив їх на придбання добрив, гербіцидів, пального чи техніки. “Сьогодні важливо не спотворювати конкуренцію в агросекторі, коли одні платять всі
податки, а інші – ні”, – зазначив нардеп в інтерв’ю АgroРolit.com

На його думку,  повернення спецрежиму для агросектору коштуватиме бюджету 25–30 млрд грн. “Але це буде серйозний поштовх для підтримки АПК та встановлення рівних правил гри. Я не бачу нічого поганого у поверненні до практики спецрежиму в агросекторі”, – зазначив він.

Тим часом аграрії продовжать боротися за дешеві імпортні міндобрива. Виробники сільськогосподарської продукції не хочуть платити за мінеральні добрива, вироблені в Україні, на 30-40 відсотків більше, ніж за добрива, ввезені з-за кордону.

Крім того, українські аграрії планують створити свою асоціацію користувачів водою, яка включала б у себе контроль за зрошувальними системами для залучення додаткових інвестицій. З Такою пропозицією виступила Всеукраїнська аграрна Рада України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу