Дефіцит держбюджету перевищив 117 млрд гривень

Поділитися:

Складний з усіх боків 2020 рік з пандемією коронавірусу, економічною кризою в усьому світі та падінням економічних показників в Україні закінчується. Станом на початок грудня в Мінфіні підрахували, що дефіцит державного бюджету нашої країни становить 117,2 млрд гривень.

Також вирахуваний і показник по загальному фонду — він склав більше ніж 130,5 мільярдів, і це при розпису в сумі майже 237 млрд гривень. У міністерстві відзвітували, що всі соцвиплати, витрати на оборону, обслуговування державного боргу, а також дотації місцевим бюджетам — всі ці виплати зроблені відповідно до графіка.

Тим часом видатки за загальним фондом склали трохи більше ніж 940,5 млрд грн, що на 101 млрд менше розпису. У процентному співвідношенні зменшення зафіксовано на 9,7%.

Раніше повідомлялося, що завод «Артем» отримав 49 млн гривень з держбюджету. Їх повинні витратити на розробку артилерійських боєприпасів і постачання некерованих авіаційних ракет.

Також ми писали й про те, що держбюджет планують наповнити користуючись з азартних ігор. Таку пропозицію внесено в доопрацьований до другого читання засідання проект Державного бюджету на 2021 рік. У Кабміні хочуть наповнити частина спеціального фонду завдяки оподаткуванню азартної сфери бізнесу, яке буде реалізовано у вигляді продажу ліцензій на здійснення діяльності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу