Чотири страхові компанії пішли з ринку

Поділитися:

З Державного реєстру фінансових установ Нацбанком України було викреслено чотири страхові компанії. Про це повідомили на сайті НБУ.

Відомо, що на засіданні 30 квітня, комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг в зв’язку з відсутністю ліцензій виключив з реєстру:

  • АТ “СК” ВАРТА “,
  • ПрАТ “СК” Довіра і Гарантія “,
  • ПрАТ “СК” Стар-Поліс “;
  • ПрАТ “СК” Індустріальна “.

Згідно з повідомленням їх ліцензії були анульовані в березні-квітні 2021 року в добровільному порядку. ПрАТ “СК” Довіра і Гарантія “, ПрАТ” СК “Стар-Поліс”, ЗАТ “СК” Індустріальна “не мали невиконаних (прострочених) зобов’язань перед страхувальниками. Одночасно АТ” СК “ВАРТА” не подало до Національного банку звітність по перший квартал 2021 року.

Слід зазначити, що після виключення з Реєстру вищезгадані компанії остаточно втратили статус фінансової установи.

Нагадаємо, що в Національному банку повідомляють про погіршення в квітні 2021 року оцінки бізнесом економічного стану своїх підприємств, а також перспектив діяльності через посилені карантинні обмеження і збільшення невизначеності.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку розповіли про кількість в Україні страхових компаній з непрозорою структурою власності, власники яких отримали істотну частку в компаніях без узгодження НБУ і Нацкомфінпослуг. За даними Нацбанку, мова йде про 100 таких страхових компаніях, де близько 90 осіб отримали свою частку в компаніях поза увагою регулятора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу