Чиновники з Харківгазу залишили без газу село

Поділитися:

Фінансові оборудки на газопостачанні. Посадовці «Харківгазу» залишили без газу село Благодатне на Харківщині на початку жовтня, інформує телеканал «Перший Діловий». А зробили це – під виглядом проведення ремонтних робіт. Натомість у споживачів вимагали додаткові гроші, пояснюючи це вимогами держави.

За даними правоохоронців, після відключення газу чиновники поставили жителів в безвихідне становище: в обмін на відновлення постачання газу – вимагали, аби вони підписали додаткову угоду на неіснуючу послугу з обслуговування будинку. Це могло б збільшити вартість комунальних послуг для кожної сімї на 1200-1800 грн на рік. Зі свого боку керівництво «Харківгазу» заперечило свою причетність до підняття цін на газ, а звинуватило в усьому керівництво держави.

В результаті – це дестабілізувало ситуацію в регіоні та спричинило численні акції протесту місцевих жителів і перекриття автодоріг. Після втручання у справу правоохоронців газопостачання в село все ж відновили. СБУ відкрила кримінальне провадження. Нині триває досудове розслідування. Якщо вину підозрюваних доведуть – їм загрожує 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у «Нафтогазі» запевнили, що вартість природного газу для населення найближчого опалювального сезону не перевищуватиме 7 гривень 42 копійок за кубометр, і вистачить на задоволення потреб усіх споживачів.

Також стало відомо, як зменшилися запаси газу в українських ПСГ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу