Через коронакрізіса в США скоротилася кількість м’яса

Поділитися:

Запаси яловичини в Сполучених Штатах Америки сильно скоротилися. У зв’язку з глобальним криза в галузі охорони здоров’я закриті бойні та м’ясокомбінати.

Як повідомляє в п’ятницю, агентство Reuters, згідно з даними Міністерства сільського господарства США близько 20 м’ясопереробних підприємств країни були закриті в квітні, в той час як споживачі запасалися м’ясом під час карантину.

Так, за даними міністерства, станом на 30 квітня загальні запаси свинини скоротилися на два мільйони фунтів до 614,8 мільйона фунтів в порівнянні з місяцем раніше.

За словами головного стратега брокера Allendale, зазвичай поставки збільшуються на 27 мільйонів фунтів з березня по квітень. За його даними загальні запаси яловичини впали приблизно на 12 мільйонів фунтів до 490 мільйонів фунтів, перевищивши середнє зниження приблизно на 6 мільйонів фунтів з березня по квітень.

В той же час, за інформацією профільного відомства, запаси свинячого бекону, навпаки, виросли на 2,7 мільйона фунтів до 80,87 мільйона фунтів. За словами Нельсона, вони зазвичай збільшуються приблизно на сім мільйонів фунтів за цей період. При цьому ціни на бекон впали, так як закрилися ресторани, але інші види свинячий продукції подорожчали через більш високого роздрібного попиту.

Аналітики вважають, що велика частина м’яса, що зберігається в холодильних камерах, призначена для експортних ринків, а не для продуктових магазинів США.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки виділили додаткові 270 мільйонів доларів для подолання кризи. Гроші підуть країнам, які найбільше постраждали від коронавируса. Про це свідчить заява державного секретаря США Майкла Помпео.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу