Борги загрожують ринків газу та електроенергії

Поділитися:

Загрозу стабільності опалювального сезону несуть величезні борги на ринках газу та електроенергії.

«Хоч осінь ще, по суті, не стартувала, але вже в цей період активно готується ЖКГ до опалювального сезону. На поточний момент немає яких-небудь серйозних проблем, які могли б перешкодити стабільному проведенню опалювального сезону, крім боргів. Газа накопичено достатньо в підземних сховищах, з вугіллям поки теж все нормально », – заявляють експерти.

За словами економістів, в цьому році дуже складна фінансова ситуація, і великі борги на газовому і електроенергетичному ринках, і це як раз може загрожувати опалювального сезону.

Відомо, що на днях «Нафтогаз» попередив кілька населених пунктів, що він нібито може відмовитися від поставок газу, якщо борги не будуть погашатися. Тобто через свою деструктивну позицію «Нафтогаз» може тиснути на «Теплокомуненерго» і розподільні компанії.

Нагадаємо, що в країні склалася дивна ситуація: борги по послугах ЖКГ накопичуються, однак людей це не хвилює, вони продовжують жити з колишніми звичками. Про таку тенденцію розповів експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев.

Так, він навів як приклад жителів Парижа, які віддають перевагу невеликим квартири без центрального опалення, оскільки заздалегідь думають, у скільки обійдеться тепло в опалювальному сезоні. Така ж ситуація і в Німеччині, Великобританії, Туреччини.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України від 1 вересня був підписаний закон «Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України« Про ринок електричної енергії »щодо постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку». Про це повідомили в прес-центрі ВРУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу