Борги “Укрнафти” погасять з держбюджету

Поділитися:

Погасити податкові борги “Укрнафти” у розмірі 30 з половиною мільярдів гривень коштом спецфонду держбюджету, – вирішили у парламенті. І схвалили за основу відповідний законопроект.

Про це розповідають журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Згідно з документом, спецфонд перерахує “Нафтогазу” 32 мільярди 200 мільйонів гривень компенсації за постачання газу на умовах покладання спеціальних обов’язків (ПСО). А потім “Нафтогаз” сплатить “Укрнафті” 15 мільярдів за поставлений у 2006 році газ і аванс у розмірі понад 24 мільярди гривень за газ майбутнього видобутку.

Очікується, що саме з цих коштів “Укрнафта” і перерахує до спеціального фонду держбюджету всю суму заборгованості, а також 6 мільярдів 200 мільйонів гривень податку на прибуток.

Нагадаємо, податковий борг “Укрнафти” складає понад 30 млрд грн: це борги по ренті, податку на прибуток, донарахуванням, які перебувають в процедурі судового оскарження, та заборгованості підприємств системи “Укрнафти”.

Така заборгованість, зазначають у ЗМІ, – виникла саме під час керівництва компанією близькими людьми до Ігоря Коломойського.

Нині ж НАБУ розслідує схему виведення “Укрнафтою” у 2015 році 14,7 млрд грн – шляхом продажу нафтопродуктів з відстрочкою оплати та передоплати за товари, які й досі не поставили. Якраз тоді компанія контролювалася групою “Приват” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова і сформувала основну частину податкового боргу.

Нагадаємо, «Укрнафта» отримала збиток в 3 млрд гривень.

Також раніше ми написали про те, що “Укрнафта” відзвітувала про збитки у 2,6 млрд гривень за перше півріччя.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу