Бізнесмени виступили проти підвищення мінімалки

Поділитися:

Європейська Бізнес Асоціація на своєму сайті опублікувала опитування представників бізнес спільноти, з приводу збільшення мінімальних зарплат. Більшість представників бізнесу вважають такі плани уряду тривожним сигналом про курс, взятим на збільшення податкового навантаження на оплату праці.

В ЄБА зазначають, що в разі реалізації планів щодо підвищення мінімальних зарплат відчутно зросте максимальна величина бази нарахування ЄСВ. При цьому самий відчутний удар буде завдано саме по сумлінним платникам податків, які виплачують заробітну плату своїм працівникам з усіма податками.

Також існують побоювання, що збільшення податкового тиску на оплату праці, та ще й в період економічної кризи, буде стимулювати зростання сектора “тіньових” заробітних плат. А збільшення “тіньового” сектора створить неконкурентні умови для сумлінних платників податків, а в гіршому випадку – ще й призведе до посилення тиску на сумлінних платників з боку державних органів.

Отже, як вважають в ЄБА, внаслідок збільшення податкового навантаження на оплату праці можна очікувати зменшення офіційної зайнятості, скорочення витрат на оплату праці і, врешті-решт, скорочення бюджетних доходів. Тому навряд чи такі наслідки можна вважати позитивними, відзначають в Асоціації.

Нагадаємо, з 1 вересня зросте мінімальна зарплата.

Також ми писали, що мінімальну зарплату підвищать в три етапи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу