Біткоїн може стати офіційною валютою

Поділитися:

Біткоїн може невдовзі стати офіційною валютою. Першою країною, яка може узаконити криптогроші, може стати Сальвадор. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Гучну заяву стосовно криптовалюти зробив президент Сальвадора Наїб Букеле. А ще – оголосив про партнерство з компанією «Страйк», яка створить сучасну інфраструктуру для використання технології блокчейн. Це, додають в уряді, в найближчій перспективі створить чимало нових робочих місць. А ще – зробить фінанси доступнішими для тисяч людей за межами формальної економіки.

Капіталізація біткоїна становить нині 680 мільярдів доларів. І навіть 1% цієї суми дозволить збільшити ВВП країни на чверть. Відповідний законопроект надійде до парламенту наступного тижня. Економіка Сальвадору в основному готівкова, а 70% людей не мають банківських рахунків або кредитних карт. Водночас грошові перекази, відправлені додому трудовими мігрантами, становлять понад 20% ВВП. За доставку коштів офіційні служби стягують 10% комісійних, а на рахунки гроші надходять кілька днів.

Раніше повідомлялося, що біткоїн встановив новий рекорд. Натомість Швейцарія дозволила оплачувати податки біткоїнами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу