Більшість девелоперів в світі згорнули будівельні роботи

Поділитися:

За даними дослідження компанії Knight Frank, основна частина девелоперів у всьому світі змушені зупинити будівництво через карантинних обмежень внаслідок пандемії коронавірусу. Так, 57% забудовників відклали розпочаті роботи.

За словами фахівців, така ситуація може спровокувати глобальний провал в сфері будівництва. Слід зазначити, що карантин дуже впливає на терміни поставок матеріалів, а також сильно змінив споживчі запити на тлі вибухнула епідемії.

Відомо, що 44% забудовників, з-поміж тих, хто припинив будівельні роботи, заявили, що мають намір змінити свої проекти.

Самі ж девелопери заявляють, що змушені враховувати нові умови і реагувати на зміни попиту на ринку. Так, будівельні компанії більше орієнтуватимуться на внутрішній попит, оскільки коронавірус істотно скоротив кількість іноземних інвестицій. Крім того, третина девелоперов заявляють, що фінансування суттєво скоротилося в цілому на тлі пандемії.

Нагадаємо, що уряд має намір передати функції контролю за будівельною галуззю в руки приватного бізнесу: зараз аналогічну функцію виконують чиновники. Таку пропозицію ініціював Національна рада реформ.

Вказується, що так країні буде легше побороти корупцію, а також значимо скоротити час видачі відповідних дозволів на будівництво. В цьому відношенні якраз таки часто простежуються корупційні махінації.

Раніше повідомлялося, що в період з січня по червень 2020 року ціни на офісну нерухомість скоротилися на 20 відсотків. Причина – коронакриза. В цілому ціна за квадратний метр становить 25 доларів на місяць.

Сьогодні девелопери розширюють пропозиції. У 2020-2023 роках має відкритися близько 400 тисяч нових квадратних метрів офісних приміщень. Це близько 20 відсотків ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу