Банку «Аркада» заборонили приймати депозити через суд

Поділитися:

Банку «Аркада» заборонили приймати депозити. Про це йдеться у відповідному рішенні з боку міського адміністративного суду міста Києва, прийнятому від 04.03.2020.

Йдеться про позов банку по справі №640/14186/19, в якому йдеться про скасування рішення з боку правління Нацбанку, який регламентував своїм рішенням №92-рш/БТ від 31.01.2019, зупинити до 01.01. 2021 року всі операції, здійснювані з боку банку “Аркада”. У відповідь на запит банк отримав відмову.

Рішення стосувалося розміщення депозитних сертифікатів та інших механізмів із залучення коштів від фізичних осіб.

Як вказали в національному регуляторі, на даний момент у “Аркади” немає можливості ефективно управляти всіма системами контролю за ризиками. До такого висновку Нацбанк прийшов виходячи з аналізу можливостей фінансової установи, її балансу, звітів щодо прибутковості і збитків.

Іншими словами, НБУ засумнівався в можливості банку “Аркада” виконати всі потрібні зобов’язання, як перед своїми вкладниками, так і по відношенню до можливих кредиторів.

Центрабанк вказує, що при забороні на здійснення операцій із залучення коштів від фізичних осіб, банк “Аркада” буде більш серйозно ставиться до своєчасного виконання зобов’язань і підтримки належного фінансового стану.

Як в свою чергу постановив міський суд Києва, на момент 1 жовтня 2018 року обсяг операцій за договорами довірчого управління з боку “Аркади” перевищує 50% від допустимої норми і доходить до 72,36% активів банку.

Як повідомлялося раніше, нова інструкція Національного банку України (НБУ) передбачає окремий механізм здійснення банками фінансового моніторингу, який передбачає перелік критеріїв для визначення злочинних операції, шахрайства та тероризму.

В українців залишилося мало шансів для того, щоб здійснити сторонній переказ через карту і не отримати статус шахрая.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу