Банкіри чекають збільшення облікової ставки від НБУ

Поділитися:

20 січня Національний банк уперше перегляне рівень облікової ставки. Наразі українські банкіри передбачають збільшення показника аж до 9,5-10%.

«Посилення фундаментального інфляційного тиску спостерігається і в усьому світі, і в Україні. Більшість світових центральних банків та центральних банків країн уже розпочали посилення грошово-кредитних політик та підвищення базових ставок. (…) Вважаю, що НБУ дотримуватиметься помірного посилення монетарної політики, та облікову ставку на найближчому засіданні буде підвищено на 0,5 п. п., а саме до 9,5% річних», – повідомив директор департаменту інвестиційного бізнесу ПУМБ Антон Стадник.

При цьому зі свого боку голова правління Юнекс Банку Іван Світек також очікує на підвищення аж до 9,5%.

«Думаю, що більшість членів монетарного комітету проголосують за підвищення облікової ставки. А основна дискусія йтиме про розмір підвищення: чи підіймати на 50 базисних пунктів або одразу на 100 б. п. (…) Я схиляюся до помірного зростання до 9,5. Швидше за все, при цьому члени монетарного комітету висловляться за подальше підвищення ставки», – зазначив банкір.

Раніше в НБУ нагадали про юридичні аспекти оформлення позики через сайт або мобільний додаток фінансової установи.

Регулятор зазначає, що оформлення кредиту онлайн із використанням одноразового пароля прирівнюється до підписання паперового договору власноручним підписом або електронного договору кваліфікованим електронним підписом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу