Банки змушують клієнтів звітувати про мізерні грошові перекази

Поділитися:

Українські банки хочуть посилити правила переказу грошових коштів навіть у відношенні самих незначних транзакцій в рамках здійснення фінансового моніторингу. Незабаром, українців можуть зобов’язати надавати звіти щодо джерела власного доходу при переказі грошей, як повідомляє директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.

За його словами, з кожним днем ​​банки створюють дедалі більші проблеми для своїх клієнтів щодо здійснення грошових переказів. У приклад чиновник навів особисту ситуацію, коли не зміг отримати від рідного брата переказ в 150 гривень.

І цей випадок – далеко не єдина скарга з боку українських клієнтів, які масово стикаються з труднощами при переказі коштів.

Як коментують таку ситуацію представники банків, на даний момент частина таких операцій блокується відповідно до закону “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення”.

Тут мова йде про максимальний ліміт, який вибирає для себе кожен з банків. Також банк в праві блокувати операції якщо рівень заробітку клієнта не відповідає сумам його переказів.

Повідомляється, що так банкам буде простіше визначити тих клієнтів, які ведуть додаткову нелегальну підприємницьку діяльність, тобто не платять податки.

Може статися так, що клієнтові доведеться надавати повну декларацію щодо джерел власного свого доходу для того, щоб не потрапити до числа підозрілих осіб. У зворотному випадку, банк не дозволить здійснювати переказ коштів.

У НБУ підрахували, як часто розплачуються банківською картою українці: на даний момент кількість таких операцій становить 2,7 млн ​​перекладів.

Із загального охоплення транзакцій 86, 1% припадає саме на безготівковий розрахунок. В національній валюті це дорівнює 982,9 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу