Банки змінять процедуру перевірки переказів

Поділитися:

В Україні введено нові правила обміну інформації між банками та Державною службою фінансового моніторингу. Відповідні зміни прописано у наказі №322 Міністерства фінансів.

Зазначається, що йдеться про грошові перекази, які відстежують фінансові установи. Уцілому кардинально моніторинг не зміниться, банки й надалі будуть відстежувати перекази клієнтів.

Йдеться про: операції від 400 тисяч гривень чи спроби їх переказати; підозрілі перекази; зупинка фінансових операцій; зупинка видаткових фінансових операцій; замороження активів, пов’язаних із тероризмом.

Банки повинні передавати таку інформацію у Держфінмоніторинг, який може запросити додаткові дані у клієнтів.

Фінустанови також мають перевіряти доходи своїх клієнтів. Зацікавляться навіть невеликими переказами, якщо вони не пояснені легальним заробітком. Його можуть заблокувати. Підозри викликатимуть операції з готівкою.

В Україні фінмоніторинг посилили кілька років тому, наслідуючи практику розвинених країн. Через неякісний моніторинг банки повинні сплачувати високі штрафи.

Нагадаємо, що «Приватбанк» обмежив кількість переказів на місяць. Тепер можна буде відправляти або отримувати не більше ста штук за кожен місяць. Про це повідомили на сайті банку.

Також ми писали й про те, що українці стали більше купувати онлайн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу