Банки самі вирішать, чи зберігати їм банківську таємницю

Поділитися:

В Україні змінився порядок зберігання банківської таємниці. Це передбачено відповідною постановою № 71, яка набула чинності.

Згідно з нею, банки зможуть розробляти самостійно нормативні акти щодо регулювання порядку зберігання електронних відомостей, що містять банківську таємницю. Відтак, порядок зберігання відомостей і рівень їх захисту у різних фінустановах відрізнятиметься.

Також, відповідно до постанови, спрощується і порядок розкриття таємниці на запит уповноважених державних органів.

Нові норми передбачають і те, що відтепер банківську таємницю можуть направляти і в електронному вигляді з накладеним електронним цифровим підписом. При цьому, передача електронних файлів має відбуватися у зашифрованій формі, або ж за допомоги захищених каналів зв’язку.

Нагадаємо, що в Національному банку розповіли подробиці щодо того, наскільки банки змогли збільшити кредитний портфель за підсумками весни цього року. За підсумками травня цей показник прискорив скорочення частки NPL до 37,9%. У грошовому співвідношенні вітчизняні банки збільшили кредитний портфель на 20,3 млрд гривень.

Раніше ми повідомляли, що станом на 1 липня міжнародні резерви України склали 28,357 млрд доларів. За інформацією НБУ, протягом червня на динаміку банку вплинули операції з управління держборгом, переоцінка фінансових інструментів і операції Нацбанку на міжбанківському валютному ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу