Банк JPMorgan заплатить 200 млн доларів штрафу

Поділитися:

200 мільйонів доларів штрафу заплатить американський банк JPMorgan за те, що не відслідковував службове листування своїх підлеглих, повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться насамперед про співробітників відділу цінних паперів, які, щоб уникнути нагляду, використовували для бізнесу особисті чати.

Керівництво Джей-Пі-Морган-Чейс не зберегло даних про комунікацію близько сотні людей, а це десятки тисяч повідомлень, які стосувалися, зокрема, питань інвестиційної стратегії, зустрічей із клієнтами та оцінок щоденних трендів та подій.

Це, заявили в регуляторі, підриває безпеку інвесторів та цілісність ринків.

Свою провину банк визнав, мовляв, усвідомлює, що порушив федеральні закони про цінні папери та торгівлю товарами. І погодився прийняти на роботу консультанта, який стежить за дотриманням нормативних вимог, а також тим, як зберігаються електронні повідомлення.

Раніше ми писали про те, що в американському інвестиційному банку JP Morgan заявили: після двох повних років хаосу, викликаного Covid-19, 2022 призведе до закінчення пандемії коронавірусу та повного відновлення світової економіки.

Також ми повідомляли про 40 тисяч скарг на фінансові компанії України, які отримав Нацбанк.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу