Азіатські фондові біржі реагують падінням на коронавірус

Поділитися:

Основні фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в четвер переважно знижуються, інвестори побоюються, що різке зростання числа випадків зараження коронавірусів в США і Китаї свідчить про початок другої хвилі заражень, свідчать дані торгів.

Індекси Шанхайської фондової біржі Shanghai Composite і індекс Шеньчженьській біржі Shenzhen Composite знаходяться в “червоній зоні”.

Зростання числа випадків коронавируса в деяких штатах США і Китаї негативно впливає на настрої ринків, руйнуючи надії на швидке відновлення світової економіки після пандемії.

“Це великий шок для ринків, що Китай, який, схоже, успішно придушив хвороба, бачить другу хвилю. А в США ми спостерігаємо рекордні випадки в багатьох штатах”, – сказав агентству Рейтер старший інвестиційний аналітик Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Норіхіро Фудзита.

На думку експерта, ситуація говорить про те, що процес перезапуску економіки веде за собою зростання числа заражень. “Люди думали, що економіка швидко відновиться в липні-вересні після похмурого квітня-червня. Але зараз це стає невизначеним”, – додав аналітик.

Ми вже писали, що індекси світових фондових бірж і товарних ринків 15 червня продовжили падіння, яке почалося минулого тижня на тлі побоювань щодо другої хвилі коронавирусной інфекції і хвилювань в великих містах США.

 

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу