«Авіалінії Антонова» викрили в мільйон переплати за паливо

Поділитися:

На «Авіалініях Антонова» журналісти-розслідувачі знайшли мільйонні переплати на закупівлі пального, передає «Перший Діловий».

«Авіалінії Антонова» почали систематично переплачувати за заправку своїх літаків під час міжнародних перельотів. Згідно з контрактами, щонайменше у трьох компаній держпідприємство закуповувало пальне дорожче за аналогічні пропозиції. Завод своїми літаками транспортує вантажі по всьому світу, виконуючи комерційні замовлення. Тож, враховуючи обсяги, переплата обраховується мільйонами. Більше того, одна з цих компаній надає послуги в окупованому Росією Криму. Як з’ясувалося, «Антонов» обирає для цього посередницькі хендлінгові фірми, просто ігноруючи наявні дешевші пропозиції.

Так, у січні в американському місті Бангор попри вартість тонни пального у 611 тисяч доларів, «Антонов» уклав контракт за яким переплатив майже 150 тисяч доларів на кожній тонні. Аналогічна ситуація склалася і у березні, коли літак «Руслан» заправляли у французькому аеропорту Шатору. Ціна тонни пального обійшлася в один мільйон доларів попри наявну пропозицію у близько 700 тисяч.

Раніше ми повідомляли, що Держпідприємство Антонов візьме кредит під держгарантії — до 470 мільйонів гривень, включаючи відсотки та комісії.

Також ми писали про те, що «Антонов» розпочав розробку нового літака.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу