Уряд дозволив держпідприємству Антонов взяти півмільярдний кредит

Поділитися:

Держпідприємство Антонов візьме кредит під держгарантії – до 470 мільйонів гривень, включаючи відсотки та комісії. Відповідний проект постанови підготували урядовці. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Згідно з документом, кошти мають піти на виконання програми підвищення оборонної здатності та безпеки нашої держави: а саме, на закупівлю сучасної авіаційної техніки, як наприклад, літака Ан-32П.

За словами урядовців, кредит видаватимуть саме Антонову, адже на сьогодні серед підприємств-резидентів України тільки цей завод має можливість виготовити спеціальний пожежний літак.

При цьому підприємство буде зобов’язане надати майнове забезпечення виконання зобов’язань за держгарантією та внести до держбюджету плату за її отримання. До надання держгарантії позичальник має погодити залучення позики з Мінфіном.

Раніше в уряді розповіли про плани на кредити та інші запозичення, які очікуються в 2022 році. Зокрема, мова йде про 2,9 млрд доларів (82,7 млрд грн) від МВФ.

При цьому не було уточнення з приводу того, за якою програмою «зайдуть» ці гроші – чи буде вона нової, продовженої нинішньої stand by або інший.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу