Арбітраж розсудить «Укренерго» і кримських окупантів

Поділитися:

16 липня в Парижі Арбітражний суд почав розгляд справи про незаконне захоплення Російською Федерацією інфраструктурних об’єктів НЕК “Укренерго” на території АР Крим. Таку інформацію надали в прес-службі “Укренерго”.

Відомо, що “Укренерго” вимагає компенсації за порушення Росією угоди від 1988 року між Кабінетом міністрів України і урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій, а саме за захоплення Росією під час анексії Криму магістральних мереж та інших об’єктів, що належать “Укренерго”.

Крім цього, компанія вимагає компенсації збитку від незаконної експропріації інвестицій “Укренерго” в Криму і порушення зобов’язань щодо гарантування повним і безумовним правовим захистом.

27 березня 2020 року було сформовано склад суду, до якого увійшли головуючий арбітр-високоповажний суддя Лоуренс Коллінз, призначений “Укренерго” арбітр Д. Брайан Кінг і призначений РФ арбітр Габріель Боттіні.

Інтереси “Укренерго” в суперечці з Росією представляє міжнародна юридична фірма Lalive S.A. (Швейцарія). У лютому 2019 року компанія підписала з нею договір на суму EUR 1,537 млн.

Фірма Lalive вже не раз представляла в суперечках проти РФ щодо загублених інвестицій інтереси таких компаній, як “Укрнафта”, “Стабіл”, Yukos Capital.

Нагадаємо, що колишній член наглядової ради НЕК «Укренерго» закликав розслідувати потенційний конфлікт інтересів в частині укладення підрядів у колишнього керівництва компанії напередодні прийняття рішення про призначення голови правління системного оператора. Про це він заявив в ході прес-конференції.

«Представники команди, яка має підтверджений конфлікт інтересів, не можуть бути кандидатами або можливими переможцями конкурсу», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що в червні 2020 року споживання електроенергії знизилося на 4,4 відсотка в порівнянні з червнем минулого року. За підсумками січня-червня 2020 року у порівнянні з січнем-червнем 2019 року зниження споживання склало 4,9 відсотка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу