Аналітики радять вкладати гроші в золото і не розраховувати на валюту

Поділитися:

Міжнародні аналітики дають не надто втішні прогнози щодо знецінювання валют і пропонують населенню в якості альтернативи вкладати свої кошти в золото. Про це свідчать дані аналітиків хедж-фонду SkyBridge Capital, яких цитує видання Bloomberg.

Експерти кажуть, що найімовірніше золото продовжить своє ралі, тоді як інші валюти світу будуть все далі знецінюватися.

Як прокоментував співдиректор з інвестицій та старший портфельний менеджер компанії Трой Гайескі, зараз євро, юані та інші валюти світу не додають надії в контексті своєї стабільності до долара. За словами фахівця, зараз найкраще вкладати ці ж гроші в золото.

Нагадаємо, що вже від початку місяця ціни за дорогоцінний метал досягли рекордних позначок на рівні 2 тисяч доларів за одну унцію. Більш того, в найближчі два роки вартість золота може дійти до позначки в 3 500 доларів за унцію.

Повідомляється, що спочатку ціна буде стабільною, але через деякий період часу обов’язково зрушиться від початкової ціни в бік підвищення.

«Ми б не здивувалися, якби до кінця наступного року золото торгувалося на рівні $2,1-2,2 тисяч», – передбачив експерт.

Варто зазначити, що в липні на товарній біржі Comex ціна на дорогоцінний метал виросла майже на 2% і досягла рівня 1935,2 долара за тройську унцію.

Тим часом в Офісі президента повідомили, що золотовалютний резерв України наближається до максимального рівня, який був за останнє десятиліття, – у 2012 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу