АМКУ взявся за ринок електроенергії

Поділитися:

Антимонопольний комітет України на своєму сайті заявив, що вивчає можливі порушення конкурентного законодавства на ринку електроенергії.

Фахівці АКМУ пояснюють: «Проведений Комітетом макроекономічний і факторний аналіз функціонування різних сегментів ринків електричної енергії протягом 2020 року може свідчити про застосування окремими гравцями ринку антиконкурентних практик … Йдеться про дії виробників електроенергії і трейдерів».

Бездіяльність Національної комісії з державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг привела до того, що виробники електроенергії і трейдери можуть маніпулювати ціновими заявками та обсягами електроенергії на ринку.

АМКУ направив вимоги про надання інформації виробникам електроенергії, постачальникам і трейдерам ДП “Укренерго”, “Оператор ринку”, і НКРЕКП для з’ясування обставин та прийняття рішень.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України порушив справу проти яєчного агрохолдингу Олега Бахматюка. Експорт яєць уже впав на третину, також скоротилося виробництво продукту.

Раніше повідомлялося, що Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг звинуватила ДТЕК Ріната Ахметова в маніпуляціях на ринку електроенергії. По суті – це війна між найбільшим гравцем на ринку і регулятором.

Як стверджують в НКРЕКП, саме ДТЕК спровокувала штучний обвал цін в сегменті «на добу вперед» Істотне зниження вартості кіловат-годин – пояснюють в комісії – досягнуто за рахунок істотного скорочення обсягів закупівлі. І тепер доводиться вдаватися до державного регулювання, вводячи мінімальну цінову планку. А значить, конкуренція неможлива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу