АМКУ почав контроль над ринком ЖКГ

Поділитися:

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав активну роботу в сегменті ринків послуг ЖКГ. Це має на увазі контроль діяльності компаній-постачальників послуг. Ольга Піщанська, голова АМКУ, вказала на те, що ситуація на сьогодні склалася доволі складна, вона зачіпає величезну кількість звичайних українських громадян.

Падіння цін або їх зростання, зміна алгоритмів поставок, термінів оплати — все це насторожує обивателя. А крім того, на ринку є і монополісти — компанії, які в гонитві за заробітком не звернули уваги на зниження ціни на газ, яка була відзначена в кінці 2019 року. Саме про такі випадки йдеться в разі контролю з боку АМКУ.

Також в комітеті працюватимуть і з іншими відомствами — Мінрегіоном, Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Головна мета — максимально відрегулювати конкурси, які проводяться у сфері, та вибудувати систему, яка б забезпечувала здорову конкуренцію між постачальниками послуг.

Раніше повідомлялося про зростання тарифів на опалення в Україні. Опалювальний сезон ще не почався, а люди вже готуються затягнути паски.

Також ми писали про нові тарифи на газ для населення і для бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу