АМКУ оштрафує «Інтерпайп» за змову з УЗ

Поділитися:

Компанію “Інтерпайп Україна” Антимонопольний комітет збирається позбавити права участі в тендерах на три роки за попередню змову з “Укрзалізницею”. В “Лізі антитрасту” відзначають, що таке ж покарання загрожує фірмам “РЕТЕК”, “Транспортні інвестиції” і “Інтервторпром”.

Відомо, що Антимонопольний комітет вийшов на завершальну стадію розслідування і найближчим часом може ухвалити рішення у справі змови на тендерах між компаніями ТОВ «Інтерпайп Україна», ТОВ «РЕТЕК», ТОВ «Транспортні інвестиції» і ТОВ «Фірма« Інтервторпром ».

Які саме закупівлі потрапили в поле уваги АМКУ, поки невідомо. Однак зазначені компанії часто зустрічалися один з одним на тендерах в системі Прозорро, але не демонстрували активного конкурентного змагання.

Слід зазначити, що компанія «Інтрепайп України» і «Фірма« Інтервторпром »спільно брали участь в 12 процедурах закупівлі на загальну суму 455,83 млн грн. У всіх зазначених процедурах перемогу здобуло

Всі чотири зазначені компанії пов’язані між собою через Віктора Пінчука та його групу «Інтерпайп».

Нагадаємо, що в електронній системі ProZorro.Продажі оприлюднили 9 лотів від Укрзалізниці по реалізації 16 971 тонн брухту. Загальна стартова вартість 30 638 млн грн.

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) заявив про розгляд двох справ проти Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) через порушення регулятором закону про захист економічної конкуренції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу