Airbus отримав замовлення на 235 літаків

Поділитися:

Стало відомо про угоду, яку здійснили між собою дві наймасштабніші авіакомпанії. Повідомляється, що Airbus SE (європейський авіабудівний концерн) отримав замовлення від американської інвестиційної компанії Indigo Partners на виробництво та постачання 255 нових літаків.

Слід зазначити, що Indigo Partners – співвласник кількох великих компаній-перевізників: мексиканської Volaris, американської Frontier, угорської Wizz Air. Також до неї відносяться підрозділи Jetsmart, розташовані в Аргентині та Китаї.

Ця угода – перша велика з початку пандемії. Саме тому головний директор Airbus назвав угоду справжнім проривом та рухом уперед.

Західні ЗМІ, не маючи інформації, про які суми йдеться, передбачають ціну угоди у кілька мільярдів доларів.

Важливо відзначити, що лоукостер Wizz Air у рамках міжнародної угоди здійснив замовлення відразу на 102 вузькофюзеляжні лайнери. З них 75 літаків збільшеної ємності A321neo, а також 27 повітряних суден моделі A321XLR.

Найближчим часом, як відомо, на українські аеропорти очікує поповнення. Wizz Air надасть 2 моделі A321 Львову та 4 моделі Київським «Жулянам».

Крім того, виробник Airbus отримав замовлення від ВПС ОАЕ на постачання ще двох Airbus A330 Multirole Tanker Transport, які спеціалізуються на заправці лайнерів під час польоту. Таким чином, в Україні їх буде вже п’ять.

Нагадаємо, нещодавно глава авіакомпанії Emirates розкритикував роботу виробника літаків Boeing.

Також ми повідомляли про те, що в американській корпорації Boeing прогнозують, що авіакомпанії України та Росії, а також інші країни СНД вимагатимуть 1,54 тисяч нових літаків до 2040 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу