Аграрний фонд втратив понад 2 млрд гривень

Поділитися:

У держкомпанії «Аграрний фонд» підтвердили, що так і не отримали кошти у сумі 2 мільярди 140 мільйонів гривень, які були розміщені 2014 року на рахунках ПАТ «Брокбізнесбанк», який потім ліквідували. Таку відповідь надали в компанії на інформаційний запит.

Там зазначили, що через невиконання «Брокбізнесбанком» умов депозитних контрактів порушено статті: 526, 610, 629 Цивільного кодексу, а також ст.193 Господарського кодексу. У зв’язку з відсутністю у фінустанови майна для того, щоб задовольнити вимоги кредиторів під час банкрутства – «Аграрний фонд» зазнав матеріальної шкоди.

Як відомо, Національний банк у 2014 році ухвалив постанову про початок процедури ліквідації ПАТ «Брокбізнесбанк».

Після чого Фонд гарантування вкладів визначив, що «Аграрному фонду» будуть повернуті понад 2 млрд грн у сьому чергу. За 5-ть років виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам банку завершили. Однак «Аграрному фонду» кошти не виплатили.

80% акцій «Брокбізнесбанк» належали олігарху Сергію Курченку, якого правоохоронці вважають причетним до відмивання коштів вітчизняних банків.

Минулого року обсяг чистих збитків «Аграрного фонду» становив 197 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів розпочав процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання населення. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що відповідне рішення було прийняте для забезпечення їхньої безперебійної роботи та непідвищення тарифів.

Також ми писали, що «Центренерго» погасив борги за постачання вугілля.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу