Адмінштрафи будуть направляти в місцеві бюджети

Поділитися:

Уряд України затвердив законопроект про те, що адміністративні штрафи, які накладають органи електротранспорту, будуть направлятися в місцеві бюджети.

У Міністерстві інфраструктури уточнили, що мова йде про міста республіканського і обласного значення, в тому числі Крим, Київ та Севастополь. У цих населених пунктах працює міський електричний транспорт, який залишається під наглядом компетентних органів місцевого самоврядування.

Близько 1,7 мільярда пасажирів щорічно користуються електричним транспортом (тролейбуси, трамваї). І тепер необхідно забезпечити ефективне функціонування служби диспетчерів на пасажирському транспорті, забезпечити необхідні механізми і стимули для місцевих органів влади, а також забезпечити фінансування безпосередньо з місцевих бюджетів, а не з державного бюджету.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України підтримали законопроект про збільшення штрафів за нехтування правилами безпеки з боку водія. Зокрема, мова йде про використання ременів безпеки, захисних шоломів, а також інших правил, як сказано в законопроекті №2695.

Також варто зазначити, що підставою для зупинки і затримання поліцією автомобіля тепер є брудні номерні знаки. Закон забороняє водієві керувати транспортним засобом, якщо номери не розпізнаються на відстані в 20 метрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу