В Україні подешевшають «евробляхи»

Поділитися:

На розгляді у ВРУ знаходиться законопроект під номером 3704, в якому йдеться про звільнення від сплати акцизу за автомобілі, що ввозяться на територію України, визначеної категорії громадян.

Ветеранам АТО/ООС може стати простіше ввезти автомобіль, якщо цей законопроект буде прийнятий та підписаний. У ньому прописано, що транспортні засоби можуть бути як легковими, так і вантажними (до 3,5 тонн). Також до переліку для ввезення увійдуть причепи та автобуси. Щоправда, пільга буде діяти на ввезення однієї одиниці техніки та тільки для подальшого особистого користування.

У документі зазначено, що звільнити від сплати податків цю категорію українців хочуть вже з 1 січня 2021 року. Але є і винятки: зокрема, пільга не буде поширюватися на той автомобіль, сума митних платежів за яким перевищує 43 мінімальних зарплати (станом на сьогодні це трохи більш як 203 тис. грн.). Також під заборону потраплять автомобілі, що мають російське походження та ввозяться з країни-агресора — Російської Федерації.

Раніше повідомлялося про те, що поліція буде штрафувати автомобілі на так званих євробляхах.

Також ми писали, що в Україні прогнозують зниження цін на автомобілі, зокрема, на б/в та ввозяться з-за кордону. Цього планують домогтися шляхом митної реформи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу